Ferma Blajinilor

Posted By Diana Oprea In Profil de colaborator On noiembrie 23, 2017 0 Comment 1042 Hit

De vrei să îi arăți copilului tău cum și din ce se face brânza, atunci cea mai potrivită metodă este să mergi direct la sursă. În cele ce urmează vă povestesc despre Ferma Blajinilor și minunatele lucruri care se întâmplă acolo.

      

Undeva la munte, în județul Brașov, localitatea Fundata la 1200 m altitudine este o fermă. O fermă în care văcuțele sunt fericite pentru că primesc toată dragostea familiei Blaj formată din Roxana, Marian și cei doi copii Andu și Elisa. Cei patru nu sunt însă egoiști și din acest motiv primesc vizitatori cu brațele deschise. Veți putea face cunoștință cu văcuțele, veți putea să vă răsfățați cu lapte și brânză direct de la sursă și totodată veți putea să luați parte la procesul de producție al gustoaselor preparate, in calitate de observator. 

După ce te-ai convins de bunătatea laptelui de la munte și de diferența remarcabilă dintre un produs din supermarket și unul tradițional, nu rămâne decât să le comanzi la Băcănie pentru a-ți răsfăța oricând familia. 

V-am povestit deja despre gustul produselor, despre felul natural în care sunt crescute animalele în mod normal nu ar trebui sa vorbim, însă dat fiind faptul că furajarea naturală a devenit o raritate trebuie să specific că văcuțele mănâncă iarbă pe timpul verii, fiind lăsate libere pe pășune, iar în timpul iernii sunt hrănite cu fân, pus cu grijă la păstrat încă din timpul verii de către Marian. 

Îmi place să vorbesc despre oamenii din spatele produselor, despre poveștile acestora și despre încărcătura emoțională pe care acestia o imprima produselor lor. În ceea ce privește familia Blaj aș vrea să vă spun că numele li se potrivește perfect, pentru că sunt oameni blajini în adevăratul sens al cuvântului. Sub acest adjectiv sunt adunate toate caracteristicile care i-ar putea caracteriza pe acești oameni simpli care au ales sa facă din mica lor pasiune un motiv de reîntoarcere la tradiție pentru toți cei care le gustă produsele.

Acestea fiind spuse ce ziceți o punem de o mămăligă cu brânză? :)


Related by Tags


    Comments


    Leave your comment