Lipie cu ulei de masline si busuioc

Posted By Diana Oprea In Cofetăria de acasă On ianuarie 5, 2018 0 Comment 1881 Hit

Poți să o denumești lipie, focaccia sau turtă...în principiu este același lucru, un boț de aluat simplu de paine înnobilat cu diferite arome în funcție de preferințe. 

    

Pentru a pregăti aluatul avem nevoie de curaj, liniște interioară și câteva ingrediente simple: 

300g apă călduță

500 g făină

10 g drojdie uscată

1 linguriță zahăr

1 linguriță sare

4 linguri de ulei de măsline

busuioc uscat

Drojdia împreună cu zahărul se amestecă cu apa călduță și se lasă pentru aproximativ 10 minute deoparte, până când apare spumă la suprafața recipientului. Într-un castron adânc se pune făina, uleiul, sarea și amestecul preparat anterior. Se frământă aluatul pentru 10 minute, după care se lasă la odihnit pentru o oră. 

Incinge cuptorul la 225 grade Celsius și între timp rupe bucăți de aprox 100 g de aluat și  întinde-l pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Dacă îți dorești ca lipia să fie crocantă întinde-o subțire, iar daca o vrei mai moale întinde-o un pic mai groasă. Coace-o la cuptor la 225 grade Celsius pentru 5/7 minute și după ce o scoți acoper-o cu un prosop.

                Poftă bună!



Comments


Leave your comment