Manufactura de brânză

Posted By Diana Oprea In Profil de colaborator On noiembrie 22, 2017 0 Comment 1008 Hit

Deși este unul dintre cei mai noi furnizori din Băcănie, Manufactura de brânză m-a inspirat să scriu acest articol foarte repede. pentru ca este vorba despre produse bune făcute de oameni faini, ardeleni din inima Transilvaniei, oameni cu frica lui Dumnezeu și cu respect deosebit față de semeni.

    

Manufactura de brânză este o afacere de familie din satul Cund, județul Mureș în care fiecare membru are o responsabilitate bine stabilită. Tatăl se ocupă de animale, mama de treburile administrative, iar tânărului Istvan se ocupă de producția de brânză. Acesta din urmă a învățat în cadrul unui curs ținut de o mână de elvețieni meșteșugul maturării brânzei după metode și rețete din Alpi. 

Rețeta succesului brânzei maturate din Cund se bazează pe pasiunea familiei Varga și pe respectul pe care aceștia îl oferă deopotrivă animalelor din ferma proprie, pe care le hrănește natural, cât și clienților cărora le oferă produse de calitate superioară fără adaosuri nesănătoase. 

Despre Istvan Varga, tânărul din spatele gustului fenomenal al acestor brânzeturi pot să vă spun doar că m-a convins că trebuie să îl invit să devină prieten al Băcăniei după primele două cuvinte pe care mi le-a adresat. Este genul de ardelean fain și așezat care vorbește doar ce și cât trebuie, într-un grai specific locului de unde se trage.

De ești în trecere prin Cund trebuie să știi că Istvan te așteaptă cu drag să asiști la procesul de producție, atelierul fiind deschis zilnic vizitatorilor. 


In Same Category

Related by Tags


    Comments


    Leave your comment