Cofetăria de acasă

Plăcintă delicioasă cu iaurt

În cele ce urmează îți propun să îi răsfeți pe cei dragi cu un dulce extrem de gustos și repede de făcut.

Când vorbim despre plăcinte ne aducem aminte de bunica și răsfățul suprem pe care aceasta ni-l oferea ori de câte ori ii treceam pragul. Datorită faptului că majoritatea amintirilor legate de bunici provin din copilărie, atunci când bunicii deveneau eroi fără măcar să își dea seama de acest lucru, avem tendința, firească de altfel, să hiperbolizăm toate amintirile legate de aceștia.  Însă prepararea plăcintelor bunicii pare să fie cel mai greu lucru de realizat. Plăcinta cu iaurt poate concura oricând cu plăcintele bunicii însă este adaptată la stilul de viată actual. Așadar suflecă-ți mânecile și să pregătim împreună un desert delicios.

Avem nevoie de:

  • 1 kg iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 8 ouă mari M
  • 3/4 linguri de zahăr
  • Vanilie pudră
  • Stafide/merișoare (hidratate cel putin 30 de minute în apă opțional cu diverse esențe)
  • 1/2 pachet de foi de plăcintă
  • Un cub de unt
  • 1 praf de sare

Pentru a ieși treaba bună trebuiesc respectate două reguli de aur si anume prima oară trebuie sa citești toată rețeta iar al doilea se referă la pregătirea tăvii imediat ce ai terminat de citit rețeta. Așadar avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm sau dreptunghiulară de aproximativ 20/30 cm pe care o ungem cu unt.

Iaurtul îl amestecăm cu ouăle întregi, zahărul, vanilia, praful de sare și stafidele sau merișoarele sau chiar amândouă :). Punem alternativ un strat de foi de plăcintă și unul de compoziție de iaurt terminând cu strat de foi de plăcinte. Se dă tava la cuptor pentru 40-50 de minute, la 180 grade celsius. Când plăcinta se rumenește și umplutura de iaurt se întărește, plăcinta se scoate din cuptor , se pudrează cu zahăr și se lasă la răcit.

La fel de bună sau poate chiar mai bună iese această plăcintă și cu fructe de pădure congelate presărate peste compoziția de iaurt din care am eliminat stafidele/merișoarele.

Poftă bună!

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.