Cofetăria de acasă

Lipie cu ulei de măsline și busuioc

Poți să o denumești lipie, focaccia sau turtă…în principiu este același lucru, un boț de aluat simplu de pâine înnobilat cu diferite arome în funcție de preferințe.

Pentru a pregăti aluatul avem nevoie de curaj, liniște interioară și câteva ingrediente simple:

  • 300 ml apă călduță
  • 500 g făină
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • busuioc uscat

Drojdia împreună cu zahărul se amestecă cu apa călduță și se lasă pentru aproximativ 10 minute deoparte, până când apare spumă la suprafața recipientului. Într-un castron adânc se pune făina, uleiul, sarea și amestecul preparat anterior. Se frământă aluatul pentru 10 minute, după care se lasă la odihnit pentru o oră.

Încinge cuptorul la 225 grade Celsius și între timp rupe bucăți de aprox 100 g de aluat și  întinde-l pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Dacă îți dorești ca lipia să fie crocantă întinde-o subțire, iar dacă o vrei mai moale întinde-o un pic mai groasă. Coace-o la cuptor la 225 grade Celsius pentru 5/7 minute și după ce o scoți acoper-o cu un prosop.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *