Pici cu lipici...povesti pentru cei mici, Prietenii Băcăniei

Tips and tricks pentru a-ti face copiii fericiti

Atunci cand devii parinte misiunea permanenta este sa ii asiguri celui mic o stare de confort fizic si psihic. Bucuria sincera a piticului vine din lucruri simple, chiar daca, de multe ori noua adultilor ne place sa complicam lucrurile.

Il poti bucura pe cel mic oferindu-i o atentie dulce….si da, se va bucura din toata inima lui mica, insa dupa momentul desfatarii aceasta amintire se va ascunde printre altele. Ce zici daca in loc sa deschizi sertarul „magic” si sa ii oferi o mica placere la pachet celui mic mai bine l-ai invita in bucatarie ?!
Ofera-i celui mic posibilitatea de a intra pe taramul magic unde tu esti regina/regele. Invita-l in fascinanta lume a gusturilor, a mirosurilor si a aromelor. Iti promit ca aceste amintiri vor ramane vii, iar copilul mai tarziu devenit adult va retrai cu nostalgie minunatele momente petrecute alaturi de tine in bucatarie.
Asa cum iti promiteam in postarea de bun venit, noi, iti suntem alaturi in aventurile in bucatarie. Si daca aceasta aventura este una in care invitatul special este micul erou al casei tale, atunci nu ne ramane decat sa o transformam in aventura a carei amintire va dainui in timp.

10 Tips and tricks pentru copii fericiti…in bucatarie

1. Cumpara-i celui mic un set de bucatar cu boneta si sort, il va face sa se simta foarte important. Daca inca nu ti-a fost la indema
na sa o faci, improvizeaza!!!
2. Lasa deoparte ingrijorarea ca se va face murdarie, joaca cu faina este una magica si vor iesi fotografii foarte faine.
3. Da-i copilului sa guste din preparatul pregatit, cere-i parerea si pune-l sa aleaga aromele preferate.
4. Explica-i celui mic provenienta materiilor prime si ajuta-l sa experimenteze gusturi si arome diferite.
5.Vizualizati un filmulet sau cautati o fotografie a preparatului ce urmeaza sa il pregatiti, astfel cel mic va vizualiza scopul final.
6. Asigurati-va ca cel mic a inteles scopul recreativ al activitatii si instaurati starea de relaxare si voie buna. Eventual puneti muzica care sa fie pe gustul vostru.
7. Alegeti retete simple si lasati copii sa foloseasca instrumentele din bucatarie, le va dezvolta capacitatile motrice.
8. Nu uitati sa va folositi imaginatia pentru a decora preparatul final. Copiilor le plac culorile!
9. Pregatiti momentul degustarii cu mult fast, aranjati masa festiv si puneti in valoare munca fiecaruia dintre voi printr-un discurs simplu pe intelesul celui mic.
10. Bucurati-va de fiecare clipa petrecuta impreuna.

Revenim cu retete numai bune de pus in practica alaturi de pitici!

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.