Demult, tare demult, pe vremea când bunicii voștri foloseau cuvântul “tovarășe” ca și apelativ, existau multe multe caramele. Dacă o întrebi pe bunica despre ele, cel mai probabil îi va încolți un zâmbet în colțul gurii, de dragul unei nostalgii a acelor vremurilor. Pe vremea aceea, caramelele îți îndulceau la propriu viața. Le găseai la alimentară, vândute la kilogram și erau răsfățul bun pe care și-l permiteau din când în când bunicii noștri, pe atunci părinți, ca să le însenineze ziua copiilor. Gustul inconfundabil de unt și lapte și textura aceea moale, care se topește în gură, a făcut ca acest desert să reziste schimbărilor ce au avut loc de-a lungul timpului în materie de dulciuri. În zilele noastre caramelul se regăsește în fel și fel de rețete de la înghețată, la prăjituri sau torturi. Dar clasicele caramele au avut și păstrează încă un farmec aparte. Iar noi, pentru că v-am obisnuit deja cu izul nostalgic al dulciurilor de odinioară, preparăm în băcănie caramelele copilăriei.
Ingrediente: sirop de glucoză, zahăr, smântână, unt, lapte praf
Recenzii
Nu există recenzii până acum.